Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

                                ΠΕΡΙ ΒΑΠΤΙΣΗΣ 

Λοιπον 3 πραγματακια για την βαπτιση της μικρης Ελενης Κωνσταντινας στον Αγ. Νικολαο στου Φιλλοπαπου

1) Ο παπας πηρε τηλεφωνο και ειπε η βαπτιση θα γινει 12 και μιση αντι 11 και μιση.

2) Ο συγκεκριμενος παπας ζητησε απο οσους γινουν ΝΟΝΟΙ ΚΑΙ ΝΟΝΕΣ του παιδιου να εχουν ενα πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης που το περνετε απο οποιοδηποτε ΚΕΠ και μια βεβαιωση απο την ενορια σας οτι ειστε χριστιανοι ορθοδοξοι. Οσοι εχετε παλιες ταυτοτητες που γραφει το θρησκευμα δεν υπαρχει προβλημα.

Η βαπτιση θα γινει γιατι δεν προλαβαινουμε να αλλαξουμε εκκλησια και γιατι οι γονεις εχουν αγχωθει πολυ. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι στον παπα που δεν αναλαμβανει το κοστος το τι λεει και το ριχνει οτι αυτο θελει η αρχιεπισκοπη,απλα θα κανω μια δυο ερωτησεις. αν ημουν ολλανδος,αμερικανος,αγγλος,απο οπουδηποτε εκτος αυτης της χωρας και ηθελα να βαπτισω το παιδι τοτε τι γινοτανε?? θα αναβαλλονταν τα βαπτισια? Αν ειμαι καθολικος και ηθελα να το βαπτισω ή μουσουλμανος,ή βουδιστης ή αθεος αλλα ηθελα να το βαπτισω τοτε τι γινοτανε? δεν θα γινοτανε η βαπτιση?Δεν θελω να αναφερθω σε πιο προσωπικα πραγματα και ποσα μπορω να γραψω για αυτο το συγκεκριμενο χαρη στο παιδακι και στους γονεις που εχουν τοσο αγχος,επειδη με ξερουν πως αντιδρω σε τετοιες καταστασεις σας ενημερωνω οτι η βαπτιση θα γινει κανονικα θα ειμαι εκει αλλα στο τελος ο παπας θα τα ακουσει και θα τα ακουσει απο πολλους.

ΚΑΙ 3) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΡΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ( Διεύθυνση
Αγίας Λαύρας 9 & Αγίου Κωνσταντίνου 4)

1 σχόλιο: