Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Σε δουλειά να βρισκόμαστε?
Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει την γελοία προσαγωγή συμμετέχοντα της κοινωνικής κουζίνας «ο άλλος άνθρωπος» ο οποίος μαγείρευε φαγητό για τους άστεγους (στις 18/1/2012). Σε μια εποχή που το κράτος πρόνοιας υποχωρεί, υποχωρεί μαζί του η όποια έννοια υπήρχε δικαιοσύνης και αντικαθίσταται με τον πανοπτικό έλεγχο και την διαρκή αστυνομική καταστολή. Η περιοχή των Εξαρχείων δεν αποτελεί εξαίρεση και βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο γιατί ενοχλεί για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Εκτός από γελοίο είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πλέον εφόσον δεν υπάρχουν λόγοι «εθνικής ή άλλοι ασφάλειας» να επιστρατεύεται η λογική «για να δείξουμε ότι κάτι κάναμε». Όπως είναι φυσικό για άλλη μια φορά η αστυνομία δείχνει ότι ουδέποτε είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι αυτοί ας συνεχίσουν να κάνουν την «δουλειά» τους και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μας υπαγορεύει η συνείδηση μας. Η αλληλεγγύη είναι ο δικός μας πολιτισμός, η ελευθερία και η κοινωνική απελευθέρωση ο απώτερος στόχος. Να το καταλάβουν καλά ότι στην δικιά μας την κοινωνία θα είναι άνεργοι διότι δεν θα υπάρχουν οι λόγοι και οι αιτίες της ύπαρξης τους.


Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
19/1/2011

3 σχόλια:

 1. ΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΈΓΓΙΟΙ ,ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑς ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ . ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ,ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΥΤΗΧΩς ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αίσχος! Έχουν γίνει τελείως ξεδιάντροποι (όχι πως δεν ήταν δηλαδή)...
  Δεν το 'ξερα ότι υπάρχετε, παιδιά! Πολύ με συγκινήσατε..! Μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο και πάλι μπράβο! Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να χαρακτηρίσουν το έργο σας. Άργησα, αλλά σας έμαθα κι εγώ και θέλω με χαρά να βοηθήσω. Θα με ενδιέφεραν πολύ πληροφορίες για το πώς ξεκινήσατε, ώστε να κάνουμε κάτι τέτοιο και στην πόλη μας, μιας και μένω επαρχία. Και δυστυχώς εδώ η φτώχεια κρύβεται καλύτερα, αλλά μέρα με τη μέρα κερδίζει έδαφος.
  Δε θέλω να ενοχλήσω, αλλά θα εκτιμούσα τις συμβουλές σας, αν έχετε λίγο χρόνο. Το email μου είναι: b.dimitra@yahoo.com
  Με τεράστια εκτίμηση και θαυμασμό, καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή